LA GUERRA AERIA A CATALUNYA (1936-1939).

Durant la Guerra Civil, Catalunya fou lescenari duna guerra sense treva on sexperimentaren noves tàctiques i estratègies, tant al camp de batalla com a la rereguarda. La voluntat de resistència republicana, mancada de recursos, hagué de fer front a les forces franquistes, que aplicaren una sofisticada maquinària bèl·lica contra tot el territori. En aquest context, a partir de 1937, el país viqué un setge aeri permanent a càrrec de la aviació franquista, potent i organitzada, que es desplegà fins el darrer dia de la guerra.

La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) constitueix una crònica visual que proporciona una acurada selecció dimatges inèdites, representatives i de qualitat, però sobretot pretén ser un llibre dinvestigació històrica on es desvetllen episodis i fets relacionats amb laviació a la Guerra dEspanya rescatats de loblit. Per primera vegada es presenta la guerra aèria emmarcada en una perspectiva global i amb tota la seva complexitat: les estratègies existents en el rerefons dels bombardeigs, la defensa del territori, la fabricació i adquisició darmes... Lanàlisi dels grans esdeveniments de la campanya aèria a Catalunya i la seva documentació salternen amb microhistòries dalguns dels protagonistes, que els autors han pogut reconstruir gràcies a un treball de recerca històrica de més duna dècada.

Al rigor acadèmic de David Gesalí i David Íñiguez i a lanàlisi sistemàtica de lobra, se suma la passió dels autors per laeronàutica i la història: el conjunt fa que La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) esdevingui un eina que facilita les claus per a la comprensió daquest fenomen complex i amb moltes variables.

***

Durante la Guerra Civil, Cataluña fue el escenario de una guerra sin tregua donde se experimentan nuevas tácticas y estrategias, tanto en el campo de batalla como en la retaguardia. La voluntad de resistencia republicana, carente de recursos, tuvo que hacer frente a las fuerzas franquistas, que aplicaron una sofisticada maquinaria bélica contra todo el territorio. En este contexto, a partir de 1937, el país vivió un cerco aéreo permanente a cargo de la aviación franquista, potente y organizada, que se desplegó hasta el último día de la guerra.

La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) constituye una crónica visual que proporciona una cuidada selección de imágenes inéditas, representativas y de calidad, pero sobre todo pretende ser un libro de investigación histórica donde se desvelan episodios y hechos relacionados con la aviación en la Guerra de España rescatados del olvido. Por primera vez se presenta la guerra aérea enmarcada en una perspectiva global y con toda su complejidad: las estrategias existentes en el trasfondo de los bombardeos, la defensa del territorio, la fabricación y adquisición de armas... El análisis de los grandes acontecimientos de la campaña aérea en Cataluña y su documentación se alternan con microhistorias de algunos de los protagonistas, que los autores han podido reconstruir gracias a un trabajo de investigación histórica de más de una década.

Al rigor académico de David Gesalí y David Íñiguez y el análisis sistemático de la obra, se suma la pasión de los autores por la aeronáutica y la historia, el conjunto hace que La guerra aèria a Catalunya (1936-1939) se convierta en un instrumento que facilita las claves para la comprensión de este fenómeno complejo y con muchas variables.

LA GUERRA AERIA A CATALUNYA (1936-1939).

33,65 €
Cantidad

FINANCIA TU COMPRA con "APLAZAME".

Añade tu artículo al CARRITO y haz clic en PASAR POR CAJA y si tu compra supera los 90€ tendrás la opción de seleccionar el número de plazos a pagar

29836

Ficha técnica

Tipo
Libro
Autor
David Gesali - David Íñiguez
Idioma
Català
Páginas
576
Tapas
Duras
Entrega
Disponible habitualmente

Referencias específicas