ALES NEGRES i XAMPINYONS. Bombardeigs i Refugis. Figueres 1936-1939.

Ales Negres i Xampinyons. Bombardeigs i Refugis. Figueres 1936 1939, escrit per David García Algilaga, és un treball dinvestigació històrica al voltant dels atacs aeris patits per la capital empordanesa durant la Guerra Civil espanyola i la defensa passiva, i activa, que es va desenvolupar per defensar-se dels mateixos.

Aquesta obra ha estat construïda sobre dos pilars mestres, els bombardeigs i els refugis, els quals han estat reforçats per altres secundaris que ajuden a contextualitzar els fets en el marc de la Guerra Civil i entendre els esdeveniments amb la màxima informació possible.

Aquest episodi històric necessitava una revisió i un estudi exhaustiu per poder ser llegit, entès, difós, i recordat amb les garanties dobjectivitat i rigorositat que el tema requereix.

Ales Negres i Xampinyons surt a la llum per esdevenir aquesta obra de referència i consulta que Figueres i lAlt Empordà necessitava. Però no aspira només a ser una obra local, sinó que vol que serveixi per construir altres obres de magnitud diversa i així contribuir a què, amb les noves investigacions, tinguem una visió més clara i completa del que va succeir durant aquells anys de conflicte.

Continuació lògica de Tocant el cel. Historia de laeronàutica empordanesa 1912 1936, Ales Negres i Xampinyons apareix 75 anys després del final daquella guerra de la qual tant es parla, però de la què tant es desconeix. Desitgem que aquest treball hagi arribat a temps de rescatar històries que shaurien perdut i que, daquesta manera, ens ajuden a entendre molt millor aquell temps en què uns llançaven bombes des de laire i altres buscaven refugi sota terra.

David García Algilaga (Figueres, 1978). Empordanès, llicenciat en Història, pilot privat d'avió, membre del GRAG (Grup de Recerca de lAviació a Girona) i aprenent d'horticultor. Articulista esporàdic del setmanari Empordà i del diari digital empordanès ENCESA, autor del capítol "Presidi colonial a Figueres. Els Ñàñigos" a Presons i Castell. Figueres, i del llibre Tocant el cel. Història de l'aeronàutica empordanesa 1912-1936.

ALES NEGRES i XAMPINYONS. Bombardeigs i Refugis. Figueres 1936-1939.

17,31 €
Cantidad

33694

Ficha técnica

Tipo
Libro
Autor
David García Algilaga
Idioma
Català
Páginas
175
Tapas
Blandas
Entrega
Disponible habitualmente

Referencias específicas