Noorduyn AT-16-ND Harvard IIB Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht a 1/72.

In Nederland hebben meer dan tweehonderd Harvards gevlogen. De meeste - zoals ook de B-71 - bij de Koninklijke Luchtmacht, die er tot 1962 de voortgezette vliegopleiding (VVO) mee verzorgde. De B-71 maakt nu deel uit van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op de vliegbasis Gilze-Rijen.

De Harvard is als AT-6 Texan ontwikkeld bij North American Aviation door de van oorsprong Nederlandse James 'Dutch' Kindelberger. In Canada werd hij onder de naam Harvard in licentie gebouwd bij Noorduyn Aviation, die ook al van Nederlandse afkomst was. De letters ND in de typeaanduiding verwijzen naar de Canadese vliegtuigfabriek.

In de loop der jaren zijn aan Nederlandse Harvards diverse modificaties aangebracht, waarvan het Lear Compass de meest in het oog springende was. Dat radiokompas is ondergebracht in een koepeltje, achter de cockpit. Het is een typisch kenmerk van Nederlandse Harvards.

Noorduyn AT-16-ND Harvard IIB Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht a 1/72.

Quantity

FINANCIA TU COMPRA con "APLAZAME".

Añade tu artículo al CARRITO y haz clic en PASAR POR CAJA y si tu compra supera los 90€ tendrás la opción de seleccionar el número de plazos a pagar

24331

Data sheet

Kind
Model/Toy
Collection
Hobby-Master 172 Air Power Series
# collection
1530
Scale
1/72
Delivery
Frequently available

Specific References