AVIACIO I GUERRA A LA GARRIGA 1933-1946. (Inclou documental DVD)

Aquest estudi constitueix bàsicament un treball d'investigació de més d'una dècada d'esdeveniments viscuts a la Garriga (1933-1946), una síntesi d'història local que defuig el localisme i d'història militar sense militarisme. Els habitants de la Garriga viurien un seguit d'esdeveniments i episodis previs, immediats i posteriors a la guerra d'Espanya. Primer, amb l'arribada d'un enriquit empresari argentí impulsor de l'aviació civil a la Garriga i a Cayalunya, que es farà construir un camp d'aviació civil particular, reflex de l'impuls de l'aviació civil al nostre país. Malauradament, aquella època daurada restarà esmicolada per l'arribada d'una guerra que ningú, excepte els qui la van provocar, desitjava. I s'inicia un segon període, curt, intens i tràgic, en què els esdeveniments bèl·lics afectaran els garriguencs i també afectaran els garriguencs i també els qui vénen de fora: els refugiats, aviadors republicans, brigadistes internacionals i vencedors seran els nouvinguts al territori en poc menys de tres anys.

En aquesta obra s'ha intentat que els lectors coneguin fets poc coneguts o investigats, alguns dels quals inèdits -tant en l'àmbit local com de país-, de l'aviacio civil i la militar, de la vida quotidiana de ciutadans i combatents, a més dels indrets i escenaris emprats durant el conflicte a la vida. Entre aquests fets, cal destacar la defensa aèria de la capital catalana durant la batalla per Catalunya amb avions que s'enlairaven des de la Garriga, o la reactivació de les brigades internacionals en els darrers dies de guerra a Catalunya.

Amb una nova mirada i deixant de banda alguns tics historiogràfics, els autors han pretès mostrar aquest passat ric, del qual no resten només algunes fonts disperses als arxius i la memòria viva dels qui ho van viure, sinó que també hi ha tot un patrimoni valuós, objecte d'aquest estudi i que forma part indestriable del recorregut històric d'un dels períodes més intensos i apassionats de la història de la Garriga i de Catalunya.

AVIACIO I GUERRA A LA GARRIGA 1933-1946. (Inclou documental DVD)

€31.73
Quantity

FINANCIA TU COMPRA con "APLAZAME".

Añade tu artículo al CARRITO y haz clic en PASAR POR CAJA y si tu compra supera los 90€ tendrás la opción de seleccionar el número de plazos a pagar

24259

Data sheet

Kind
Book
Author
David Gesalí / David Íñiguez
Language
Català
Pages
302
Cover
Hard
Delivery
Frequently available

Specific References